Izvor: Alo
13.09.2024 u 12:18
0

ŠTA ĆE SLEDEĆE MOSKVA DA URADI: Zelenski ima veoma izdašne sponzore na Zapadu

Rat u Ukrajini bi uskoro mogao da preraste okvire Specijalne vojne operacije i pretvori se u mnogo širi rat, koji bi definitivno eliminisao "ukrajinski problem", piše italijanski politički pisac Andrea Marćiljano za sajt "Elektomagacine".

Specijalna vojna operacija je ograničena i usmerena isključivo na obezbeđivanje takozvane ruske manjine u Donbasu, koja tu čini 90 odsto stanovništva i zapravo je apsolutna većina, ali je ta većina, zahvaljujući politici vlada u Kijevu, bila lišena svih prava, pa i onih najosnovnijih.

TRAGEDIJA U RUSIJI: Traktor zgnječio dete

Najpre Porošenko, a zatim i Zelenski, progresivno su uskraćivali Rusima pravo na postojanje, prisiljavajući Moskvu, posle dugih i beskorisnih pregovora, na vojnu intervenciju.

Rat u Donbasu nije počeo pre dve godine, podvlači Marćiljano. Ovaj rat traje mnogo duže, i to otkada je vlada, na čelu sa Porošenkom, počela da vrši represiju nad Rusima u Donbasu i sistematski zabranjuje upotrebu ruskog jezika širom zemlje.

Kako je, između ostalog, u intervjuima priznala i Viktorija Nuland, ovaj rat pokrenuo je Vašington, a Ukrajina je već dugo opsesija američkog establišmenta i takozvanih neokonzervativaca.

Sada je, međutim, problem očigledno nešto drugo, tvrdi italijanski pisac. Rusija, prinuđena da interveniše u Donbasu, naišla je na „otpor“ koji prevazilazi stvarne snage Ukrajine. Među Ukrajincima se raširio osećaj dezorijentacije i želja za bekstvom, što pokazuje i činjenica da je skoro polovina stanovnika Ukrajine pobegla u inostranstvo da ne bi bili poslati na front.

Stanovništvo Ukrajine se gotovo prepolovilo a, osim novca i oružja, Zelenski neprekidno traži i prinudni povratak svih izbeglica iz Evrope.

Kijevska vlada može još da računa samo na mlade nacionaliste, koje su nastali kao posledica dvadesetak godina uporne propagande. Ali, oni bi bili veoma tihi da nema oružja i ljudi koje je obezbedio NATO. U Kurskoj oblasti se koriste specijalne jedinice, presvučene u ukrajinske uniforme, a ti ljudi, kao što se čuje na snimcima, ko zna zašto, razgovaraju na engleskom, dodaje Marćiljano.

Međutim, ofanziva „Ukrajine“ u Kursku se brzo istopila. Upravo traje sporo i krvavo povlačenje ukrajinskih trupa, dok ruske snage nastavljaju napredovanje u Donbasu.

Takvo je stanje stvari, barem kako to možemo zaključiti iz dima propagande i dezinformacija, pre svega one zapadne.

Zelenski, putujući po Evropi i Italiji, uvek u uniformi iako ga niko nikada nije video u blizini fronta, priča o fantastičnim planovima za „ukrajinsku pobedu“. I, naravno, nastavlja da traži oružje i novac.

Zelenski ima, naravno, veoma izdašne sponzore na Zapadu. On je oduvek bio dobar sluga. Međutim, sada mnogi misle da bi ga trebalo zameniti. Nova Trampova administracija, kao što je poznato, ima nameru da što pre okonča sukob sa Rusijom.

Ipak, ostalo je još nekoliko meseci, barem do novembra, kao i antiruska tvrdoglavost Britanaca. To se nije promenilo ni sa novom laburističkom vladom u Londonu.

Šta će Moskva sada uraditi, da li će Rusi u Ukrajini nastaviti sa Specijalnom vojnom operacijom, pita se italijanski mislilac.

U Moskvi se sve više širi ideja o ratu koji bi doveo do definitivnog eliminisanja „ukrajinskog problema“. Stav ruskih vojskovođa je već očigledan, a i sam Putin je sve bliži ovoj ideji, tvrdi Marćiljano.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter