Izvor: Kurir
19.05.2024 u 13:55
0

„STANJE MU JE I DALJE TEŠKO“! Evo kako teče oporavak Roberta Fica

Život slovačkog premijera Roberta Fica nije više u opasnosti, rekao je danas novinarima vicepremijer Robert Kalinjak, četiri dana posle atentata na slovačkog predsednika vlade.

„Nema više neposredne opasnosti za njegov život, ali stanje mu je i dalje teško i zahteva intenzivnu negu“, rekao je Kalinjak, najblži Ficov politički saradnik.

Juče su slovačka ministarka zdravlja Zuzana Dolinkova i vicepremijer Kalinjak rekli da je stanje premijera Fica posle atentata u sredu i dve operacije stabilizovano, ali i dalje teško, tako da prevoz iz bolnice u Banskoj Bistrici u Bratislavu ili inostranstvo za sada ne dolazi u obzir.

Kalinjak je juče podsetio da je prognoza prvog dana, u sredu kada je u mestu Handlova u centralnoj Slovačkoj 71-godišnji Slovak Juraj Cintula ispalio pet hitaca iz pištolja u premijera, bila jako loša, jer stomačne rane od vatrenog oružja obično završavaju fatalno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter