Izvor: Kurir
01.08.2024 u 08:08
0

SVAKA AGRESIJA PROTIV IZRAELA BIĆE SKUPO PLAĆENA: Oglasila se Bela kuća posle ubistva lidera Hamasa

Bela kuća ne smatra da je eskalacija sukoba neminovna posle ubistva lidera Hamasa Ismaila Hanijea i kaže da i dalje radi na postizanju prekida vatre između Izraela i Hamasa i Gazi.

Na dnevnom brifingu za novinare portparol Saveta Bele kuće za državnu bezbednost Džon Kirbi je rekao da je suviše rano reći da li će najnoviji događaji na Bliskom istoku uticati na izglede za sporazum o prekidu vatre.

VANREDNA SEDNICA SAVETA BEZBEDNOSTI UN: Hitan sastanak zbog ubistva Hanijea

On je rekao i da je predsednik SAD Džozef Bajden obavešten o razvoju događaja u regionu, preneo je Rojters.

Bela kuća ocenjuje, međutim, da izraelski napadi u kojima su ubijeni komandir Hezbolaha u Bejrutu i politički lider Hamasa u Teheranu ne pomažu smanjenju regionalne napetosti, iako nema znakova da je širi sukob neminovan, prenosi Frans pres.

„Ti izveštaji u proteklih 24 do 48 sati sigurno ne pomažu da temperatura spadne“, rekao je Kirbi novinarima, dodajući: „Mi smo očito zabrinuti zbog eskalacije“.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je nešto ranije u obraćanju javnosti iz sedišta vojske u Tel Avivu rekao da je njegova zemlja u egzistencijalnom ratu protiv Irana i njegove osovine, preneli su izraelski mediji.

On je rekao da je u proteklim danima Izrael zadao „udarac“ jemenskim Hutima, Hamasu i Hezbolahu, glavnim saveznicima Irana.

Izraelski lider je najavio da će svaka agresija protiv Izraela biti „skupo plaćena“. On, međutim, nije pominjao ubistvo vođe Hamasa Hanijea u raketnom napadu izvedenom rano jutros u Teheranu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter