Izvor: Tanjug
21.10.2022 u 22:51
0

ŠVEĐANI PISALI TURCIMA Uverenja o naporima koje Stokholm preduzima kako bi podstakao Ankaru da odobri njihovu kandidaturu za članstvo u NATO!

Švedska je preduzela konkretne mere da odgovori na zabrinutost Turske u vezi sa njenim nastojanjem za članstvo u NATO, uključujući jačanje antiterorističkih napora protiv kurdskih ekstremista, istakla je Ankara u pismu od 6. oktobra.

U pismu na dve stranice, u koje je Rojters imao uvid, navodi se 14 primera koraka koje je Švedska preduzela kako bi pokazala da je potpuno posvećena sprovođenju memoranduma koji je potpisala sa Turskom i Finskom u junu, što je rezultiralo time da je Turska ukinula veto na njihove zahteve da postanu članice tog saveza.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Švedska bezbednosna i antiteroristička policija, Sapo, intenzivirala je svoj rad protiv Radničke partije Kurdistana (PKK) i u septembru su se njeni predstavnici sastali u Turskoj sa pripadnicima turske obaveštajne agencije MIT, navodi se u pismu.

Švedski zvaničnici putili su pismo kancelariji predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i Ministarstvu spoljnih poslova tokom vikenda, rekao je izvor upoznat sa situacijom, koji je tražio da ne bude imenovan.

Pismo je poslato s namerom da uveri Tursku u napore koje preduzima Švedska i podstakne konačno odobravanje njene kandidature za članstvo u NATO, dodao je izvor.

Zajednički stav V. Britanije, Francuske i Nemačke: Pozdravili bismo istragu Sekretarijata UN o upotrebi iranskih dronova u Ukrajini!

Turski mediji su preneli izjavu Erdogana koji je rekao da novoimenovani premijer Švedske Ulf Kristerson podržava borbu protiv terorizma i da će se sastati kako bi razgovarali o kandidaturi za NATO i ekstradicijama.

Dan ranije Kristerson je nakon sastanka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom kazao je da će njegova vlada udvostručiti napore da sprovede trilateralni memorandum sa Finskom i Turskom.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter