Izvor: KURIR
31.05.2024 u 12:33
0

SVI CILJEVI RUSIJE ĆE SIGURNO BITI OSTVARENI! Ministar Belousov: Uzaludni su pokušaji da se Rusiji nanese strateški poraz

Svi pokušaji da se Rusiji nanese strateški poraz su uzaludni, izjavio je ruski ministar odbrane Andrej Belousov i istakao da će svi ciljevi Moskve sigurno biti ostvareni.

Rusija nastavlja specijalnu vojnu operaciju i deluje odlučno i srazmerno bezbednosnim pretnjama – kazao je Belousov na sastanku Saveta ministara odbrane ODKB u Astani.

Kako je istakao, na osnovu iskustva Specijalne vojne operacije, optimizuje se borbeni rad ruskih trupa, razvija se odbrambenoindustrijski kompleks zemlje, unapređuje sistem obuke vojnog kadra, usavršavaju se veštine kao deo aktivnosti operativne i borbene obuke.

Prema njegovim rečima, sabotaže i upotreba zapadnog oružja protiv civilne infrastrukture i civila u Rusiji pripremaju se uz učešće savetnika NATO-a.

Kako je istakao, Oružane snage Ukrajine izgubile su u maju više od 35.000 vojnika i više od 2.700 komada oružja.

Među uništenom ukrajinskom opremom, dodaje Belousov, nalazi se i 290 tenkova i borbenih oklopnih vozila, uključujući četiri „abramsa“, sedam „leoparda“ i 12 „bredlija“.

– Osim toga, oboreno je 11 aviona i četiri helikoptera, uništeno je 730 jedinica artiljerijskog oruđa i višecevnih raketnih bacača. Od početka godine ruska vojska stavila je pod svoju kontrolu 403 kvadratna kilometra teritorije – rekao je ministar i napomenuo da su ruske snage na važnim pravcima u Harkovskoj oblasti naterale protivnika da se povuče osam-devet kilometara.

Belousov je dodao da, lišen mogućnosti da preuzme inicijativu na bojnom polju, kijevski režim nastavlja da pokazuje zapadnim sponzorima da je i dalje u mogućnosti da nanese štetu Rusiji napadima na civilnu infrastrukturu.

– Vidimo da intenzitet tih akcija raste uoči predstojeće konferencije u Švajcarskoj sredinom juna – ukazao je i naveo da je ruska vojska prekjuče odbila masovni napad na Krimski most sa deset „atakams“ raketa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter