Izvor: 24SEDAM
15.10.2024 u 14:45
0

SZO: Vakcinacija protiv dečje paralize u Gazi obuhvatiće više desetina hiljada dece

U ponedeljak je vakcinisano više od 92.000 dece

Početak kampanje vakcinacije protiv dečije paralize u centralnoj Gazi počela je dobro i biće vakcinisano na desetine hiljada dece, uprkos tome što je izraelska vojska izvela napade na zaštićene zone nekoliko sati pre početka vakcinacije, saopšteno je danas iz Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

INDIJA KUPUJE VOJNE DRONOVE OD SAD: Saopštilo indijsko ministarstvo odbrane

Portparol SZO Tarik Jašarević rekao je na brifingu za novinare u Ženevi da je u ponedeljak vakcinisano više od 92.000 dece, odnosno oko polovine dece koja treba da prime vakcinu protiv poliomijelitisa u tom području.

– Vakcinacija je juče prošla bez većih problema i nadamo se da će se nastaviti na isti način – rekao je Jašarević – prenosi Rojters.

Juče je u okviru sporazuma izraelske vojske i Hamasa došlo do humanitarne pauze u sukobima u Pojasu Gaze, međutim, svega nekoliko sati pre početka pauze, humanitarna kancelarija UN-a saopštila je da su izraelske snage napale šatore u blizini bolnice Al Aksa, unutar zone, kada je ubijeno najmanje četvoro ljudi.

Palestinska agencija UN-a za izbeglice UNRWA saopštila je da je jedna od njenih škola u gradu Nuseirat u centralnoj Gazi, predviđena kao mesto za vakcinaciju, pogođena tokom noći između nedelje i ponedeljka, pri čemu je ubijeno najmanje 22 ljud

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter