Izvor: 24sedam
24.10.2024 u 07:45
0

TAI JE BIO META NAPADA U ANKARI: Šta je kompleks u Ankari koji su napali teroristi?

Članica NATO-a je ovu kompaniju odredila za licenciranog proizvođača američkih borbenih aviona F-16

Kako je saopštio turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja, u napadu je ubijeno petoro ljudi, dok je ranjeno 22, od kojih je troje u teškom stanju. Dvoje terorista, od kojih je jedno žena, uspešno su neutralisani

Šta je tačno TAI?

Turkish Aerospace Industries je državna kompanija za oružje i avio-tehnologiju sa sedištem u turskoj prestonici, Ankari.

Kako se navodi na Vikipedija stranici kompanije, „TAI je centar tehnologije u dizajnu, razvoju, proizvodnji, integraciji vazduhoplovnih sistema, modernizaciji i postprodajnoj podršci u Turskoj“.

Ova kompanija proizvodi vojne i civilne avione i helikoptere, kao i sisteme dronova za turske oružane snage i druge širom sveta.

Osnovna delatnost TAI-ja takođe uključuje programe modernizacije, modifikacije i integracije sistema i podršku nakon prodaje vojnih i komercijalnih aviona sa fiksnim i rotacionim krilima koji se nalaze u inventaru Turske i njenih saveznika.

Članica NATO-a je ovu kompaniju odredila za licenciranog proizvođača američkih borbenih aviona F-16, a osim toga igra i važnu ulogu u modernizaciji starijih aviona za potrebe turske vojske

Kompanija je u 2019. godini ostvarila profit od 2.26 milijardi dolara i trenutno broji oko 17.000 zaposlenih.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter