Izvor: Alo
09.09.2024 u 16:06
0

TAJFUN SRUŠIO MOST RASTE BROJ MRTVIH: U reci su desetine automobila

U nalatu tajfuna Jagi koji je pogodio Vijetnam srušen je jedan prometni most i tom prilikom je deset automobila palo u Crvenu reku.

Prema poslednjim podacima tri osobe su spasene, dok se 13 vodi kao nestlao u ovoj nesreći, preneo je BBC.

U pitanju je most Pong Čau u provonciji Pu Tao, koji je dugačak 375 metara, čiji je deo konstrukcije ostao da stoji i nije upao u reku.

Ho Due Phok, zamenik premijera Vijetnama, potvrdio je da je vojska dobila naredbu da postavi pontonski most što je pre moguće.

Tajfun Jagi je najjači koji je pogodio Aziju od početka ove godine. Prema poslednjim informacijama u nevremenu je stradalo najmanje 60 osoba. Tajfun prate udari vetra od 203 kilometra na sat.

Vijetnamske vlasti su saopštile da su 44 osobe poginule u odronima i poplavama, dok je 240 osoba povređeno. Bez električne energije je ostalo 1,5 miliona ljudi.

Pre nego što jepogodio Vijetnam tajfun je usmrtio 24 osobe u južnoj Kini i Filipinima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter