Izvor: 24sedam
16.09.2024 u 17:58
0

TALIBANI OBUSTAVILI VAKCINACIJU PROTIV DEČJE PARALIZE: Moguće katastrofalne posledice u Avganistanu

SZO je ove godine potvrdila 18 slučajeva poliomijelitisa u Avganistanu

Talibani, koji su na vlasti u Avganistanu, suspendovali su kampanju vakcinacije protiv dečje paralize u toj zemlji, saopštile su danas UN.

VLADIMIR PUTIN POTPISAO NOVU UREDBU O VOJSCI: Povećanje Oružanih snaga na milion i po vojnika

Vest o suspenziji je preneta agencijama UN neposredno pre početka septembarske kampanje imunizacije, a razlog nije naveden, prenosi AP.

Visoki zvaničnik Svetske zdravstvene organizacije Hamid Džafari rekao je da je svestan razgovora da se odustane od vakcinacije u kućama, a da se imunizacija umesto toga vrši u džamijama.

SZO je ove godine potvrdila 18 slučajeva poliomijelitisa u Avganistanu, svi uglavnom na jugu zemlje, što je šest slučajeva više nego prošle godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter