Izvor: alo
23.06.2024 u 11:56
2

TOTALNI RAT PITANJE DANA? Amerikanci raspoređuju nosače aviona

U.S.S. Ajzenhauer je stigao do Sredozemnog mora i tamo će ostati da „pomaže“ u slučaju bilo kakvog događaja koji se može dogoditi između Izraela i Libana, izvestio je u subotu

Asošiejted pres je rano u nedelju saopštio da je američki nosač aviona stigao do egipatske obale Port Saida.

Američki nosač aviona je bio raspoređen da odgovori na napade Huta na pomorski saobraćaj. Centralna komanda SAD (CENTCOM) saopštila je u nedelju da su američke snage uništile tri bespilotna površinska plovila Huta u Crvenom moru u poslednja 24 sata.

U.S.S. Ruzvelt koji je raspoređen kod Južne Koreje zameniće ga na Bliskom istoku.

 

NEMCI U PANICI „Potrebno nam je čudo“

Izveštaji o pomorskim kretanjima se pažljivo prate jer raste zabrinutost međunarodne zajednice zbog mogućeg potpunog rata između Izraela i Libana i izraelskih sugestija da je njihovo strpljenje na izmaku usred tekućih raketnih i bespilotnih napada Hezbolaha na Galileju.

Si-En-En je krajem prošle nedelje izvestio da Izrael prebacuje resurse iz borbi u Gazi u severnu pograničnu oblast i da je Bajdenova administracija zabrinuta da će pokrenuti „blickrig“ protiv terorističke grupe Hezbolah koju podržava Iran.

Zvaničnici su saopštili da postoji rizik da se rat proširi u regionalni sukob. Takođe su rekli da izraelska vazdušna odbrana možda neće izdržati napade Hezbolaha ako se rojevi dronova i projektila koriste za gađanje kritičnih strateških lokacija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “TOTALNI RAT PITANJE DANA? Amerikanci raspoređuju nosače aviona”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter