Izvor: 24 sedam
25.09.2024 u 18:32
0

TOTALNI RAT SVE BLIŽI: Izrael priprema kopnenu invaziju na Liban

Izrael već treći dan gađa ciljeve Hezbolaha u Libanu intenzivnim vazdušnim napadima

Cilj izraelskih napada na Liban bio je „pripremanje terena“ za ulaz kopnenih snaga na teritoriju Libana i uništenje Hezbolaha, rekao je vojnicima komandant izraelske vojske general Herzi Halevi.

– Cilj je vrlo jasan, vratiti stanovnike severa. Da bismo to postigli, pripremamo manevarski proces, koji podrazumeva ulazak na teritoriju neprijatelja, u sela koja je Hezbolah pripremio kao velike vojne ispostave, sa podzemnom infrastrukturom i lansirnim platformama za izvođenje napada na izraelske civile i našu teritoriju. Ući ćete unutra, uništiti neprijatelja i njihovu infrastrukturu – rekao je.

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je u sredu da neumorno rade na diplomatskim naporima da se spreči „potpuni rat”, navodeći da je rizik od eskalacije u regionu akutan, prenosi CNN.

Ujedinjene nacije su saopštile da je više od 90.000 ljudi raseljeno u Libanu, od kojih je skoro 40.000 podeljeno u 283 skloništa.

Podsetimo, Izrael već treći dan gađa ciljeve Hezbolaha u Libanu intenzivnim vazdušnim napadima. U napadima je poginulo skoro 700 ljudi, a stotine je povređeno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter