Izvor: novosti
16.09.2024 u 19:52
0

TRAMP OPTUŽUJE BAJDENA I HARIS: Njihova retorika navodi ljude

Republikanski kandidat Donald Tramp danas je izjavio da ''retorika'' predsednika SAD Džozefa Bajdena i potpredsednice Kamale Haris navodi ljude da pucaju na njega, rekavši da je napadač koji je u nedelju otvorio vatru u blizini bivšeg predsednika reagovao na ''veoma zapaljiv'' narativ demokrata.

– Verovao je (napadač) u retoriku Bajdena i Harisa i delovao je prema njoj. Njihova retorika izaziva pucanje na mene, kada sam ja taj koji će spasiti zemlju, a oni su ti koji je uništavaju i iznutra i spolja – rekao je on za Foks njuz.

Tramp je ukazao na komentare Bajdena i Harisa u kojima republikanca predstavljaju kao “pretnju demokratiji“, dok sebe predstavljaju kao “lidere jedinstva“.

On je napomenuo da smatra da će Bajden i Haris “uništiti zemlju“ i okarakterisao ih kao “unutrašnje neprijatelje“ i “pretnju“.

Tramp je takođe rekao da politika Bajdena i Haris uništava zemlju, “dopuštajući milionima veoma opasnih migranata da uđu i unište našu zemlju i gradove“.

ATENTATOR NA TRAMPA PRED FEDERALNIM SUDOM: Podignute dve optužnice

– Spolja smo slabi i nejaki i više nas svet ne poštuje – istakao je Tramp i ponovio svoju kritiku prošlonedeljne predsedničke debate sa Haris i navodne medijske pristrasnosti u korist demokrata.

Amerikanac Rajan Vesli Raut (58), koji je uhapšen zbog bezbednosnog incidenta na Floridi koji FBI istražuje kao pokušaj ubistva republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, danas je pred federalnim sudom optužen za nezakonito posedovanje vatrenog oružja i posedovanje vatrenog oružja sa izbrisanim serijskim brojem.

Raut je uhapšen u nedelju nedugo nakon što je pobegao pošto su agenti tajne službe otvorili vatru na njega jer je uperio poluautomatsku pušku ka golf klubu bivšeg predsednika Donalda Trampa u Vest Palm Biču na Floridi, dok je Tramp igrao golf.

Republikanski predsednički kandidat je nepovređen i na bezbednom, saopštila je policija, a FBI incident istražuje kao pokušaj ubistva.

Pucnjava se dogodila oko dva meseca nakon što je Tomas Metju Kruks izveo atentat na Trampa na skupu u Batleru, u Pensilvaniji 13. jula, kada je Tramp zadobio povredu uha.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter