Izvor: blic
18.08.2024 u 12:30
0

TRAMP PROZIVA OLIMPIJSKE BOKSERE: To je degradirajuće za žene

Tramp ponovo napao Iman Helif i bokserku sa Tajvana: "Ludo je što su se takmičile na OI, to je degradirajuće za žene"

Bivši američki predsednik i republikanski kandidat na predstojećim predsedničkim izborima Donald Tramp ponovo je nazvao muškarcima dve bokserke koje su na nedavnim OI u Parizu osvojile zlatne medalje.

Tramp je tokom govora na predizbornom mitingu u Pensilvaniji rekao da će „držati muškarce van ženskog sporta“, ukazujući na slučaj ove dve takmičarke koje su postale predmet međunarodne pažnje zbog konfuzije o njihovoj polnoj i rodnoj pripadnosti, prenosi AP.

Bili su muškarci. Prešli su u žene i takmičili su se u boksu – rekao je Tramp govoreći o dve bokserke – Iman Helif iz Alžira i Li Ju-ting sa Tajvana, koje su se suočile sa nesporazumima oko svog pola jer ih je Međunarodna bokserska federacija prošle godine diskvalifikovala sa svetskog prvenstva zbog navodnog neuspeha na testiranju za „polnu podobnost“.

Tramp je rekao da je „ludo“ to što su se obe sportistkinje takmičile na OI.

To je tako degradirajuće za žene – naveo je bivši predsednik SAD.

On je i ranije Helifovu nazvao muškarcem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter