Izvor: tanjug
16.11.2021 u 08:32
0

TURSKA: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo predsednika Haitija Žovenela Moiza!

Turske vlasti uhapsile su čoveka koji se smatra važnim osumnjičenim za julsko ubistvo predsednika Haitija Žovenela Moiza, izjavio je kasno sinoć ministar spoljnih poslova Haitija Klod Žozef.

Moiz, 53-godišnji predsednik Haitija koji je stupio na dužnost 2017. godine, ubijen je u julu iz vatrenog oružja u svojoj privatnoj rezidenciji, a njegova supruga je ranjena u tom napadu.

PROČITAJTE JOŠUKRAJINA: Rekordnih 838 smrtnih slučajeva od korone

Grupa kolumbijskih plaćenika smatra se glavnim osumnjičenima iako do sada niko nije optužen niti osuđen u vezi sa ovim atentatom.

– Upravo sam razgovorao telefonom sa turskim ministrom, mojim prijateljem Mevlutom Čavušogluom i zahvalio Turskoj na hapšenju Samira Handala, jednog iz grupe važnih osumnjičenih u istrazi ubistva predsednika Moiza- naveo je ministar spoljnih poslova Haitija Klod Džozef na Tviteru.

PROČITAJTE JOŠGRČKA: U železničkoj nesreći povređena tri radnika, jedan preminuo

 Mediji su preneli danas da je Handal, za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica, uhapšen u tranzitu aerodroma u Istanbulu na putu iz SAD u Jordan.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter