Izvor: SPUTNIK
21.08.2024 u 08:44
0

U ČEČENIJI SPREMNO VIŠE DESETINA HILJADA BORACA: Čeka se naređenje Putina

U Čečeniji su pripremljene rezerve od nekoliko desetina hiljada boraca za specijalnu operaciju, rekao je lider republike Ramzan Kadirov tokom sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Groznom.

„Formirali smo rezervu od nekoliko desetina hiljada obučenih i opremljenih boraca, spremnih da krenu u zonu specijalne vojne operacije, čim naredite“, rekao je Kadirov.

On je rekao da je republika od početka specijalne operacije u zonu SVO poslala više od 47 hiljada vojnika, uključujući 19 hiljada dobrovoljaca.
„Svi su prošli obuku na Ruskom univerzitetu za specijalne snage, o trošku Fondacije Ahmat-Hadži Kadirov. Borci su u potpunosti opremljeni svom potrebnom municijom i specijalnom tehnikom. Fondacija je poslala više od 26 hiljada tona humanitarne pomoći stanovnicima oslobođenih teritorija“, dodao je čečenski lider.

Ruski predsednik Vladimir Putin juče je podsetio čečensku republiku, prvi put posle 13 godina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter