Izvor: Alo
18.08.2024 u 08:34
0

U CELOJ DRŽAVI NESTALO STRUJE: Liban u totalnom mraku

Poslednja i jedina elektrana koja još uvek isporučuje struju u Libanu Zahavi prestala je s radom danas zbog nedostatka goriva.

Vodovod Južnog Libana saopštio je da će gašenje elektrana negativno uticati na njihovu sposobnost da upumpavaju dovoljne količine vode u to područje.

ZAPALIO SE PANORAMSKI TOČAK: Na desetine povređenih ( VIDEO)

Kako prenosi Sawt Beirut International, korporacija je saopštila da Zahrani više ne isporučuje struju “zbog eksploatacije naftnih rezervi elektrane, što je rezultiralo potpunim prekidom isporuke električne energije svim područjima Libana, uključujući i najvažnije objekte u zemlji, što uključuje aerodrome, vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu i mnoge druge infrastrukturne objekte“, objavili su izraelski mediji.

 

Ubrzo nakon ovih vesti, South Lebanon Water Establishment objavila je najavu u kojoj od stanovništva traži da ograniče potrošnju vode na minimum zbog nestanka struje, prenosi Kan News.

Korporacija je saopštila da će “reaktivirati jedinice koje su prisilno isključene, u skladu sa raspoloživim rezervama, kada se osigura lož ulje, a nakon toga će se napajanje električnom energijom postepeno vratiti na raniji nivo.”

Vršilac dužnosti ministra energetike Valid Fajad naznačio je rok od 24-48 sati za obnovu struje.

Fajad je naveo da se završava procedura za prijenos lož ulja kompatibilnog sa EDL-ovim elektranama koje se nalazi u libanskim naftnim postrojenjima.

Prema rečima ministra, to će u principu omogućiti EDL-u da proizvede 200 megavata proizvodnih jedinica kako bi mogli izdržati do sledeće isporuke goriva, koja bi se trebala održati 25. avgusta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter