Izvor: Sputnik
15.08.2024 u 09:15
0

U NAPADU NA KURSK KORISTE ORUŽJE IZ SAD: Rusija upozorava na ozbiljne posledice

Primena američkog oružja u ukrajinskom napadu na Kursku oblast vodi eskalaciji, upozorio je zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.

„Upotreba američkog oružja u Kursku, u Ukrajini ili bilo gde drugde za nas predstavlja čin eskalacije i to će imati ozbiljne posledice. O tome potpuno direktno razgovaramo sa američkim kolegama“, rekao je ruski diplomata.
Diplomata je istakao da su napad na Kursku oblast izvele „terorističke diverzantske grupe“ iz Ukrajine.

„Linija fronta kao takva ne postoji. Oni su izveli upad jer tamo postoje šume koje je veoma teško kontrolisati. Oni terorišu stanovništvo, izvode terorističke napade“, dodao je Poljanski.

UKRAJINCI ZAUZELI SUDŽU: Prvo TV uključenje iz Rusije (VIDEO)
On je naglasio da oko napada na Kursk postojimnogo spekulacija.
„Neki su govorili da je umešana britanska obaveštajna služba.Drugi su rekli da je američka administracija iznenađena tim napadom, ne znam. Ne želimo da spekulišemo, nemamo nikakvu ocenu da li su bili uključeni u ovoj fazi ili ne“, konstatovao je ruski diplomata.
Takođe je ocenio da ukrajinske vlasti govore mnogo informacija kojima ne treba verovati.
„Govorili su da će letos piti kafu na Jalti, na Krimu pa čak i prošlog leta. Tako da ne verujte mnogo u ono što oni kažu“, rekao je Poljanski.
On je naglasio da UN nisu kontaktirale Rusiju povodom situacije sa napadom ukrajinskih militanata na Kursku oblast.
„UN veoma sporo rade kada je u pitanju Rusija, a veoma brzo kada su u pitanju zapadne zemlje“, ocenio je Poljanski.
Rusija u ovoj fazi ne namerava da traži sednicu SB UN povodom napada na Kursku oblast.
„Iskreno govoreći, Ukrajina treba da odluči da li da sazove takvu sednicu zbog gubitaka koje trpe u toku te potpuno neodgovorne i sumanute operacije“, konstatovao je ruski diplomata.
Kancelarija visokog komesara UN za ljudska prava ranije je zatražila od Rusije da omogući pristup Kurskoj oblasti kako bi proverila navode o tome da ukrajinska vojska krši ljudska prava. Kancelarija generalnog sekretara UN saopštila je prošle nedelje da se analizira „ko je kriv“ za nasilje u Kurskoj oblasti koju su napale ukrajinske Oružane snage.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter