Izvor: Alo
07.09.2024 u 15:58
0

U PLANU JE SASTANAK SA PUTINOM: Lider moćnog ruskog saveznika stiže na samit u Kazanju

Predsednik Irana Masud Pezeškijan prisustvovaće samitu BRIKS u Kazanju u oktobru, gde je planiran i sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, saopšti je ambasador Irana u Moskvi Kazem Džalali za ruske medije.

„Da, mislim da će predsednik učestvovati na samitu BRIKS u Kazanju. Sada se pripremamo za tu posetu kako bi bila uspešna i korisna za naše bilateralne odnose. Što se tiče bilateralnih odnosa, u planu je sastanak sa Putinom, kao i bilateralni sastanci sa drugim liderima“, rekao je ambasador.

KULEBA DAO OSTAVKU: Optužio Zapad za poraze oružanih snaga Ukrajine

Takođe je rekao da je završen proces izrade Sporazuma o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu između Rusije i Irana. On bi mogao da bude potpisan na samitu u Kazanju.

„Odluka još nije doneta. Prva opcija je potpisivanje dokumenta na marginama samita, a druga – potpisivanje na odvojenom sastanku“, istakao je Džamali.

Kako je precizirao, to će biti prva poseta predsednika Irana Rusiji.

Ranije je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Andrej Rudenko rekao da novi sporazum o sveobuhvatnom partnerstvu postavlja osnovu za odnose Rusije i Irana za mnoge decenije koje dolaze.

Samit BRIKS-a u Kazanju održaće se od 22. do 24. oktobra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter