Izvor: sputnik
01.08.2024 u 16:44
0

U TURSKOJ IZVRŠENA RAZMENA ZAROBLJENIKA: Rusija i SAD razmenili zarobljenike u Ankari

U Ankari je završena najveća operacija razmene zatvorenika poslednjih godina

U Ankari je završena najveća operacija razmene zatvorenika poslednjih godina u kojoj je učestvovalo 26 osoba iz sedam različitih zemalja uz posredovanje Nacionalne obaveštajne službe Turske.

„Najveća u poslednjih nekoliko godina operacija razmene 26 zarobljenika iz sedam različitih zemalja (SAD, Nemačka, Poljska, Slovenija, Norveška, Rusija i Belorusija) održana je u Ankari u četvrtak uz posredovanje Turske Nacionalne obaveštajne službe“, javljaju turski mediji, pozivajući se na tursku obaveštajnu agenciju.

Kako se navodi u saopštenju, 10 razmenjenih osoba, među kojima su dva maloletnika, otići će u Rusku Federaciju, 13 u Nemačku, a tri u SAD.
Među razmenjenima su novinar Volstrit džurnala Evan Gerškovič i Pol Vilan.
Blumberg je ranije javio, pozivajući se na neimenovane izvore, da su Gerškovič i Vilan, osuđeni u Rusiji, pušteni na slobodu u okviru razmene. Zauzvrat, Sjedinjene Države i njihovi saveznici su poslali u Moskvu nekoliko zatvorenika, tvrdi agencija. Pritom nije precizirano koga će tačno Rusija dobiti.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter