Izvor: SPUTNIK
27.05.2024 u 18:18
0

UDRUŽENI U VAZDUŠNIM MANEVRIMA: Beloruska i ruska vojska počele zajedničke letačko-taktičke vežbe

Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo je da se od 27. do 31. maja izvode zajedničke letačko-taktičke vojne vežbe snaga i sredstava Ratnog vazduhoplovstva i beloruskih snaga PVO i Vazdušno-kosmičkih snaga Oružanih snaga Rusije.

U saopštenju beloruske vojske na Telegramu navodi se da se vežbe održavaju u okviru unapređenja jedinstvenog regionalnog sistema PVO Belorusije i Rusije i u interesu povećanja saradnje i obuke organa za upravljanje i letačkog sastava.
U vežbama učestvuju vazduhoplovne vojne jedinice, jedinice protivvazdušnih raketnih i radiotehničkih snaga Oružanih snaga Belorusije, kao i jedinice izviđačke, lovačke i armijske avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.
Napominje se da su glavni napori tokom vežbi usmereni na rešavanje problema pokrivanja državnih i vojnih objekata od vazdušnih napada. Osim toga, na poligonima avijacije posade će morati da praktično odrade niz pitanja u interesu pokrivanja jedinica kopnene vojske.
Pogledajte i:
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter