Izvor: 24 sedam
02.09.2024 u 07:51
0

UGINULI KIT BIO RUSKI ŠPIJUN: Pronađen mrtav u Norveškoj

Do prošle sedmice je bio u dobrom stanju i iznenada preminuo

Kit beluga koji je dobio nadimak Hvaldimir, koji je prvi put viđen u Norveškoj nadomak ruskih teritorijalnih voda sa elektronskom ogrlicom zbog čega se smatralo da se koristi za špijunažu u korist Rusije, pronađen je mrtav prošlog vikenda.

Norveška javna televizija NRK objavila je da su otac i sin ribari u subotu pronašli telo kita  kako pluta u zalivu Risavika na jugu Norveške, prenosi Gardijan.

Beluga, čiji je nadimak kombinacija norveške reči za kita – hval, i imena ruskog predsednika Vladimira Putina podignut je iz vode kranom i brodom je prevežen u obližnju luku na stručno ispitivanje.

– Nažalost, pronašli smo Hvaldimira kako pluta u moru. On je uginuo i trenutno nam nije jasno šta je uzrok smrti. Nisu vidljive ozbiljne spoljne povrede na životinji – izjavio je za NRK morski biolog Sebastian Strand koji je tokom poslednje tri godinepratio kretanje Hvaldimira u ime norveške neprofitne organizacije Marin Majnd i dodao da je pogođen uginućem te životinje.

Strand je rekao da je životinja do prošlog petka bila u dobrom stanju i da stručni tim mora da ustanovi zbog čega je iznenada uginuo kit Hvaldimir.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter