Izvor: sputnik
26.07.2024 u 08:56
0

UHVAĆEN TERORISTA ŠTO JE POSTAVIO BOMBU POD AUTO RUSKOG PUKOVNIKA: Delovao po nalogu ukrajinske službe

U pitanju je ruski državljanin

Ruski državljanin, koji se sumnjiči da je pre dva dana digao u vazduh automobil ruskog vojnika u Moskvi, isporučen je iz Turske u Rusiju i na saslušanju je priznao da je izveo teroristički napad po nalogu agenta Službe bezbednosti Ukrajine
FSB Rusije je zajedno sa MUP Rusije i uz pomoć obaveštajnih i bezbednosnih službi Turske uhapsila u turskom Bodrumu ruskog državljanina Evgenija Serebrjakova za kojim je bila raspisana međunarodna poternica zbog eksplozije na severu Moskve.

„U februaru 2023. godine samoinicijativno sam kontaktirao administratora grupe na društvenim mrežama u cilju saradnje sa obaveštajnim službama Ukrajine“, rekao je osumnjičeni Evgenije Serebrjakov tokom ispitivanja.

4 RUSKE RAKETE KAĆUŠA “ ZAPEVALE“ IRAČKOJ VAZDUŠNOJ BAZI: U njoj su smeštene koalicione snage predvođene SAD
Kasnije je, kako je rekao, komunicirao sa nekim Iljom koji je, po njegovim pretpostavkama, „agent Službe bezbednosti Ukrajine“.

„Sa njim sam razgovarao, jednom smo se sastali u Istanbulu. Nakon toga sam uzeo komponente za montiranje improvizovane eksplozivne naprave. Ilja (iz Službe bezbednosti Ukrajine) mi je predložio da likvidiram oficira“, rekao je Serebrjakov.

Kako je dodao, on je „pod kontrolom i uz instrukcije montirao eksplozivnu napravu i postavio je pod automobil“ ruskog oficira.
„Ilja mi je obećao ukrajinsko državljanstvo i nagradu od 10 do 20 hiljada dolara“, otkrio je osumnjičeni.
U sredu ujutru dve osobe su povređene u eksploziji automobila „tojota lend kruzer“ koja se dogodila na severu Moskve u dvorištu jedne kuće. Prema podacima MUP Rusije, detonirao je neidentifikovani predmet koji se nalazio u automobilu. Tom prilikom su ranjeni muškarac i žena. Pokrenut je krivični postupak. Istražitelji su ubrzo identifikovali osumnjičenog – 29-godišnjeg Evgenija Serebrjakova. On je istog dana uhapšen u Turskoj uz pomoć turskih službi i isporučen u Rusiju.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter