Izvor: 24SEDAM
05.10.2024 u 09:58
0

UKRAJINA DRONOM NAPALA DONJECK: Porastao broj ranjenih

Grad je dom hemijskog koncerna "Stirol" i preduzeća za iskopavanje uglja

Devet osoba povređeno je jutros u napadu ukrajinske vojske dronom na Gorlovku u Donjecku, izjavio je gradonačelnik Gorlovke Ivan Prihodko.

KINA I JUŽNA KOREJA: Počele evakuaciju svojih državljana iz Libana

– Broj ranjenih porastao je na devet osoba – napisao je on, prenose RIA Novosti.

Jutros je saopšteno da su u napadu dronom povređeni vozač i pet putnika autobusa. Osim toga, Prihodko je rekao da je jedna od gradskih upravnih zgrada direktno pogođena.

Gorlovka se nalazi 50 kilometara severno od Donjecka u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR). Grad je dom hemijskog koncerna „Stirol“ i preduzeća za iskopavanje uglja. Ovo je jedno od najvećih naselja u DNR, a pre sukoba u Donbasu, stanovništvo Gorlovke bilo je više od 250 hiljada ljudi.

Ukrajinske oružane snage skoro svakodnevno pokušavaju da napadnu granične i centralne regione Rusije koristeći bespilotne letelice, navode RIA Novosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter