Izvor: Kurir
11.06.2024 u 07:42
0

UKRAJINCI NABAVILI KLIZNE BOMBE: Visokoprecizno oružje cilja Putinove trupe na frontu!

Ukrajinsko Ratno vazduhoplovstvo od marta ove godine uspešno koristi francuske visokoprecizne bombe AASM Hamer (Čekić) što mu je donelo značajnu korist na pojedinim delovima fronta.

Kijev post navodi da AASM Hamer nije obična bomba, već je u pitanju modularni oružani sistem vazduh-zemlja koji koristi visokopreciznu tehnologiju navođenja.

EMANUELOV RIZIK ŽIVOTA: Makron rizikuje kao nikada do sada, u Francuskoj će se odvijati prava drama

Francuska vojska ove takozvane klizne bombe koristi od 2007, a iz Pariza je početkom ove godine najavljena isporuka tog oružja i Ukrajini.

Cilj Francuske je da tokom ove godine isporuči 600 ovih bombi, što je po 50 mesečno.

Navodi se da su francuski proizvođači oružja signalizovali da su sposobni da pojačaju isporuku na oko 90 komada mesečno, a to sada zavisi od odobrenja vlade u Parizu.

U toku su pregovori oko povećanja proizvodnje AASM Hamera koje pravi kompanija „Safran elektroniks end difens“.

U osnovi ovog oružja jeste obična nenavođena bomba na koju se montira dodatna oprema i pretvara je u smart (pametni) projektil.

Na sličnom principu deluju i američke klizne bombe JDAM-ER ili GBU-38, koje su takođe isporučene Ukrajini.

Francuska trenutno Ukrajini isporučuje AASM Hamer komplete sa bombom od 250 kilograma, a već su razrađene i verzinje sa bombama od 125, 500 i 1.000 kilograma.

Navodi se da će, ukoliko bude potrebno, ukrajinska vojska dobiti i moćnije verzije ovih visokopreciznih bombi.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter