Izvor: Kurir
15.08.2024 u 08:57
0

UKRAJINCI ZAUZELI SUDŽU: Prvo TV uključenje iz Rusije (VIDEO)

Novinarka ukrajinske televizije TSN uključila se u program uživo iz grada Sudža u ruskoj pograničnoj Kurskoj oblasti.

Kijev post navodi da to ukazuje da ukrajinske trupe potpuno kontrolišu ovaj grad koji se nalazi na deset kilometara od granice.

Navodi se da je ovo bio prvi izveštaj nekog ukrajinskog medija sa teritorije Rusije od početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022.

ERDOGAN: Nećemo dozvoliti Izraelu da zapali region

Tokom uključenje u program TSN novinarka je navela da su ukrajinski vojnici uklonili rusku zastavu sa jedne od zgrada u Sudži, gradu u kojem se nalazi istoimena gasna merna stanica i jedina je ruta za tranzit ruskog gasa u Evropu kroz Ukrajinu.

Novinarka je prikazala rusku zastavu koju su uklonili ukrajinski vojnici.

Navodi se da su neki korisnici interneta prepoznali na snimku da je u pitanju zgrada internata u Sudži.

Novinarka TSN je navela da grad nije teško oštećen i iznela tvrdnju da su najveću štetu izazvale ruske bombe.

Na snimku je prikazana i uništena ruska vojna oprema kako leži racbacana na obodu Sudže.

Novinarka je navela da je za sada poznato da je oko 100 stanovnika Sudže ostalo u tom gradu i da se većina njih krije u podzemnim bunkerima.

Meštanin koji je dao izjavu za TSN žalio se zbog nedovoljnih napora ruskih vlasti da evakuišu ljude i nedostatka vode i hrane. Novinarka je tokom uključenja u program pratila ukrajinske trupe koje su delile hranu meštanima.

Oleksandr Sirski, glavnokomandujući ukrajinske vojske, izjavio je juče da je pod kontrolom Kijeva 1.00 kvadratnih kilometara ruske teritorije u Kurskoj oblasti

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je prethodno u video obraćanju naciji u utorak uveče kazao da Ukrajina kontroliše 74 naselja u Kurskoj oblasti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter