Izvor: Blic.rs
14.11.2022 u 11:26
0

„VAŽNO JE IZBEĆI SUKOB AMERIKE I KINE“: Počeo sastanak Bajdena i Si Đinpinga uz srdačno rukovanje i široke osmehe!

Predsednik Džo Bajden i kineski predsednik Si Đinping počeli su u ponedeljak svoj prvi sastanak otkako je predsednik SAD preuzeo dužnost pre skoro dve godine, usred sve većih ekonomskih i bezbednosnih tenzija između dve supersile dok se takmiče za globalni uticaj.

DANAS JE PRVI SASTANAK AMERIČKOG I KINESKOG LIDERA: Bajden i Si Đinping oči u oči na samitu G20, TAJVAN glavna tema dijaloga!

Si i Bajden pozdravili su se rukovanjem i širokim osmesima u luksuznom odmaralištu u Indoneziji, gde prisustvuju samitu Grupe G20.

– Gospodine predsedniče, drago mi je da vas vidim. Poslednji put smo se sreli u Davosu, pre više od pet godina. Otkako ste preuzeli predsedavanje, održavali smo kontakt u onlajn pozivima. Ali ništa ne može da zameni sastanak licem u lice. I danas imamo ovaj sastanak licem u lice. Stekli smo iskustvo, ali i izvukli pouke. Istorija je najbolji udžbenik tako da istoriju treba da uzmemo kao ogledalo – rekao je Si Bajdenu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, dva lidera moraju da nađu način da unaprede odnose.

– Moramo da pronađemo pravi pravac za napredovanje bilateralnih odnosa i da podignemo odnose na viši nivo. Svet očekuje da će SAD i Kina pravilno upravljati odnosima. Naš sastanak je privukao svetsku pažnju. Moramo da radimo sa svim zemljama da bismo uspostavili svetski mir – rekao je kineski predsednik.

U svom uvodnom obraćanju je američki predsednik Džo Bajden govorio o važnosti izbegavanja „sukoba“ između SAD i Kine.

Složio se sa svojim pandanom Si Đinpingom da postoji „mala zamena“ za razgovore licem u lice.

Bajden je rekao da je „predan tome da linija komunikacije između nas ostane otvorena“ kako bi dve zemlje mogle „zajedno da rade na hitnim globalnim pitanjima“, uključujući klimatske promene i nesigurnost.

Svet „očekuje“ da dve nacije rade u partnerstvu, dodao je Bajden.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter