Izvor: rt international/ria novosti
23.06.2024 u 16:21
2

VELIKI RAT JE POČEO: Moskva optužila Vašington za napad na KRIM, najavljen žestok odgovor(VIDEO)

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su mete za ukrajinske rakete ATACMS izabrane na osnovu američkih satelitskih podataka

Sjedinjene Američke Države, zajedno sa ukrajinskim vlastima, odgovorne su za namerni raketni udar ukrajinskih oružanih snaga na Sevastopolj, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

HILJADE BORACA SPREMNO DA KRENE NA IZRAEL Rat na Bliskom istoku preti da eskalira još više

 


„Sve letove za američke operativno-taktičke rakete ATACMS unose američki stručnjaci na osnovu izviđačkih podataka SAD <…> Dakle, odgovornost za namerni raketni napad na civile u Sevastopolju leži prvenstveno na Vašingtonu, koji ih je snabdevao. oružja Ukrajini, a takođe i kijevskom režimu, sa čije teritorije je izvršen ovaj udar“, navodi se u saopštenju.

Ovakvi postupci neće ostati bez odgovora, naglasili su u resoru.

Ukrajinske vazduhoplovne snage pogodile su veliku pomorsku luku na poluostrvu Krim koje je okupirala Rusija i izjavile da je uništen ruski mornarički desantni brod koji je tamo pristao.

Ukrajinska vojska je u postu na Telegramu 26. decembra saopštila da su jedinice taktičke avijacije ispalile krstareće rakete na luku Feodosija, na istočnoj strani poluostrva Crno more, oko 3 sata ujutru po lokalnom vremenu, pogodivši brod Novočerkask.

Eksplozije su odjeknule po celom gradu, probudile su stanovnike, uključile auto-alarme i razbile izloge i prozore zgrada na nekoj udaljenosti od luke.

Komandant ukrajinskih vazduhoplovnih snaga, general-potpukovnik Nikolaj Oleščuk, rekao je u postu na Telegramu da je „pomorska flota Rusije sve manja“ i sugerisao da su umešani ukrajinski avioni, ali nije naveo druge detalje.

„Videli smo koliko su snažne eksplozije i detonacije“, rekao je za Ukrajinsku službu RSE portparol vazduhoplovnih snaga pukovnik Jurij Ihnat. „Izuzetno je teško za brod da preživi tako nešto“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “VELIKI RAT JE POČEO: Moskva optužila Vašington za napad na KRIM, najavljen žestok odgovor(VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter