Izvor: ALO
01.07.2024 u 22:50
0

VELIKO PROROČANSTVO LAZANSKOG: Svi koji su učestvovali u tome neka se pokriju ušima

Miroslav Lazanski, srpski novinar i ambasador Republike Srbije u Rusiji, preminuo je 4. avgusta 2021. godine, ali mnogi i dalje pamte njegove analize iz sfere odbrane i geopolitike.

Miroslav Lazanski, čije su analize iz oblasti odbrane i geopolitike ostavile dubok trag, preminuo je 4. avgusta 2021. godine. Iako više nije među nama, njegove reči i stavovi i dalje žive kroz sećanje mnogih.

Jedna od njegovih kontroverznih izjava odnosi se na presudu tzv. Mehanizma za krivične sudove u Hagu Radovanu Karadžiću. On je istakao da je presuda isključivo politička, naglašavajući da mnogi dokazi nisu uzeti u razmatranje. Takođe, skrenuo je pažnju na troškove ovog tribunala i ko ih pokriva, sugerišući da to može otkriti ko je režirao celu situaciju.

Hapšenje Radovana Karadžića i Ratka Mladića

RUSI OTKRILI ISTINU O AMERIČKOM PREDSEDNIKU BAJDENU! „On je žrtva“

Lazanski je takođe komentarisao hapšenje Radovana Karadžića i Ratka Mladića, ističući da je poznato ko je bio uključen u njihovo hapšenje. Njegova izjava da „svi koji su učestvovali u tome moraju da se pokriju ušima“ ostavila je snažan utisak. Ovim je ukazao na kompleksnost političkih i pravnih procesa koji su pratili hapšenja i suđenja osoba optuženih za ratne zločine.

Uništenje Jugoslavije i put ka pomirenju

Lazanski je takođe istakao da je najveći zločin bio uništenje Jugoslavije, naglašavajući da nije moguće naterati tri nacije u Bosni i Hercegovini da žive zajedno ukoliko nisu želele da žive u okviru Jugoslavije. Njegove reči ukazuju na duboko ukorenjene geopolitičke i nacionalne konflikte na prostoru bivše Jugoslavije, kao i na kompleksnost procesa pomirenja i uspostavljanja pravde nakon ratnih sukoba.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter