Izvor: Kurir
16.09.2024 u 08:48
0

VEOMA SAM PONOSAN ŠTO SAM AMERIKANAC: Agent Tajne službe uočio automatsku pušku nalik na AK-47 (kalašnjikov) kako viri iz žbunja

Rajan Vesli Raut osumnjičen za pokušaj ubistva bivšeg predsednika SAD na golf terenu u Palm Biču na Floridi

Donald Tramp, bivši američki predsednik i republikanski kandidat za Belu kuću, juče je bio meta još jednog pokušaja ubistva i to na svom golf terenu u Palm Biču na Floridi.

TRAMP SE NAKON PUCNJAVE VRATIO U REZIDENCIJU: Ovako bivši predsednik provodi dan

Američki mediji su objavili da je osumnjičeni za napad Rajan Vesli Raut, za kojeg navode da ima između 50 i 60 godina i da je iz Grinsboroa u Sevrernoj Karolini.

Iz objava na njegovim društvenim mrežama vidi se da je bio ozbiljno uključen u regrutovanje stranih boraca da ratuju na strani Ukrajine protiv Rusije.

Federalni istražni biro (FBI) je saopštio da je Tramp „na bezbednom i u dobrom stanju“ i da „deluje da je došlo do pokušaja ubistva“ bivšeg šefa Bele kuće.

Tramp se putem svoje društvene mreže Trut soušal zahvalio Tajnoj službi, kao i Riku Bredšou, šerifu okruga Palm Bič i njegovim policajcima „izvanredno obavljenom poslu“ kako bi ga zaštitili.

– POSAO KOJI JE OBAVLJEN JE APSOLUTNO NEVEROVATAN. JA SAM VEOMA PONOSAN ŠTO SAM AMERIKANAC. Želeo bih da se zahvalim svima vama koji ste izrazili brigu i lepe želje – ovo je svakako bio interesantan dan! – napisao je Tramp.

BBC prenosi da je agent Tajne službe uočio ako automatska puška nalik na AK-47 (kalašnjikov) viri iz žbunja na Trampovom golf terenu koje se nalazilo na oko rupu razdaljine od mesta na kojem je bivši predsednik SAD igrao u tom trenutku i suprotstavio se osumnjičenom.

Raut je pokušao da pobegne automobilom, ali su mu lokalni policajci postavili blokadu i uhapsili ga.

Navodi se da je Raut prošle godine dao intervju za Njujork tajms u kojoj je naveo da želi da pomogne ratnim naporima u Ukrajini i da pokušava da regrutuje avganistanske vojnike koji su pred talibanima pobegli u susedne zemlje.

U intervjuu obavljenom telefonom Raut je kazao da su mu se obratile desetine vojnika koji su zainteresovani da ratuju u Ukrajini protiv Rusije i da na ratište planira da ig prebaci iz Pakistana ili Irana, u nekim slučajevima i ilegalnim putem.

– Verovatno možemo da kupimo neke pasoše u Pakistanu, pošto je to veoma korumpirana zemlja – rekao je tada Raut.

On je njujorškom listu kazao i da se u tom trenutku nalazio u Vašingtonu gde je „dva sata“ imao sastanak sa članovima američke Komisije za bezbednost i saradnju u Evropi na kojem se razgovaralo o povećanju pomoći Ukrajini.

Navodi se da deluje da je Raut bio angažovan na regrutovanju stranih boraca sve do jula ove godine.

 

Tog meseca objavio je post na Fejsbuku.

– Vojnici, molim vas da me ne zovete. Mi i dalje pokušavamo da Ukrajinu ubedimo da prihvati avganistanske borce i nadam se da ću imati neke odgovore u narednim mesecima… molim vas, imajte strpljenja – zaključio je Raut.

CBS je objavio da Raut od ranije ima krivični dosije i da je osuđivan po raznim osnovama, uključujući nošenje skrivenog oružja.

Američki mediji su preneli i izajvu Rautovog sina Orana koji je neuspešnog atentatora na Trampa nazvao „brižnim ocem punim ljubavi“ prema svom detetu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter