Izvor: 24SEDAM
06.09.2024 u 22:45
0

VLADIMIR ZELENSKI: Imamo sisteme PVO, ali to nije dovoljno da odbijemo svaki ruski napad

Prema njegovim rečima, Rusija uništava ukrajinsku ekonomiju i primorava Ukrajince da napuštaju zemlju

Ukrajina ima sisteme protivvazdušne odbrane, ali oni nisu dovoljni da odbiju svaki ruski napad izjavio je danas ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski na 50. Međunarodnom forumu Ambrozeti u Italiji.

UBISTVO NA ZAPADNOJ OBALI: Izraelci upucali američku državljanku!

– Cenimo svaki korak podrške Ukrajini, svaku akciju i svaki iskaz solidarnosti naših partnera širom sveta koji nam pomažu da obnovimo bezbednost i približimo mir. Ukrajinci žele da se ovaj rat završi više nego bilo ko drugi na svetu. Ruska agresija nam ne ostavlja drugog izbora osim da se borimo i branimo svoje živote. Imamo sisteme protivvazdušne odbrane, ali to nije dovoljno da obezbedimo celu našu teritoriju i odbijemo svaki ruski napad – rekao je Zelenski, prenosi Ukrinform.

Zelenski je ocenio da ruski predsednik Vladimir Putin pokušava da uništi Ukrajinu i da dosledno čini sve da joj oduzme suverenitet.

– Mislim da Putin ne želi da odustane dok nas ne uništi. Njegova jedina misija je da nas uništi. Kako je moguće na ovaj način započeti dijalog? On je ubica – dodao je Zelenski.

Prema njegovim rečima, Rusija uništava ukrajinsku ekonomiju i primorava Ukrajince da napuštaju zemlju.

Takođe, dodao je, napadom na celokupnu energetsku infrastrukturu, Rusija pokušava da Ukrajinu gurne u mrak.

– Da li je moguće prihvatiti ovo zlo? Naravno da ne. I zato Ukrajinci nastavljaju da se bore za život, za decu, za pravo da živimo na svojoj zemlji, samo da živimo sa svojim porodicama, u svojoj kući, to je sve što želimo – poručio je Zelenski. On je dodao da Putin pokušava da lansira „više projektila kako bi ubio više dece“.

– Pokušavamo da se odbranimo najbolje što možemo, ali oni napadaju i balističkim raketama koje dolaze iz Irana – naglasio je Zelenski. Kako je naveo, Ukrajina ceni podršku Italije i drugih saveznika.

– Želimo da okončamo rat, ali ne na štetu naše zemlje. Želimo da deca više ne moraju da pate. Želimo da ukrajinsko nasleđe ne unište Rusi – dodao je Zelenski u svom govoru.

Predsednik Ukrajine doputovao je danas u grad Černobio na severu Italije, gde će učestvovati na Ambrozeti forumu – godišnjoj međunarodnoj ekonomskoj konferenciji na jezeru Komo.

Zelenski će se sutra sastati sa italijanskom premijerkom Đorđom Meloni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter