Izvor: 24 sedam
04.10.2024 u 11:57
0

VRHOVNI VOĐA IRANA SE OBRATIO: Muslimani imaju zajedničkog neprijatelja, napad na Izrael je bio legitiman

Teheran će "preduzeti neophodne akcije" nakon konsultacija sa svojim političkim vlastima, rekao je Hamnej

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnej održao je prvu javnu propoved u poslednjih pet godina, obraćajući se hiljadama ljudi koji su se okupili u Teheranu na molitvi u petak.

Hamnej je opravdao napade 7. oktobra 2023, kao i napad Irana balističkim projektilima na Izrael ranije ove nedelje, izdvajajući Izrael kao „zajedničkog neprijatelja“ muslimanskih nacija.

– Politika koju je usvojio naš neprijatelj jeste da poseje seme podela i pobune, da zabije klin među svim muslimanima. Oni su isti neprijatelji Palestincima, Libancima, Egipćanima i Iračanima. Oni su neprijatelj jemenskog i sirijskog naroda. Naš neprijatelj je jedan – rekao je iranski vrhovni vođa okupljenima.

– Operacija naših oružanih snaga pre nekoliko noći bila je potpuno legalna i legitimna – dodao je on, držeći propoved sa jurišnom puškom pored sebe.

Iran će „preduzeti neophodne akcije“ nakon konsultacija sa svojim političkim vlastima, rekao je Hamnej, odbacivši „impulsivne odluke“.

Prisutni su mahali palestinskim i libanskim zastavama i nosili portrete ubijenih vođa iranske Osovine otpora, Hamasovog Ismaila Hanijea i Hasana Nasralaha iz Hezbolaha.

Hiljade Iranaca okupilo se u glavnom gradu Teheranu da vidi vođu, a mnogi od njih su držali zeleno-žutu zastavu Hezbolaha.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter