Izvor: Alo
27.08.2024 u 15:28
0

ZAHAROVA: „Makron nastavlja da demonstrira pravo lice svoje zemlje“

Ona je ponovo skrenula pažnju na odbijanje francuskog Ministarstva spoljnih poslova da komentariše pritvaranje Durova zbog "poštovanja francuskog pravosudnog sistema"

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je danas da hapšenje osnivača Telegrama Pavela Durova u Francuskoj odražava uništavanje vrednosti slobode govora u zemlji.

TRAŽITE ĐAVOLA I IGRATE SE VATROM: Lavrov zagrmeo zapadu

„Zvanični Pariz ne pokazuje prezir, već uništavanje prethodno deklarisanih vrednosti, uključujući slobodu govora. Izjava Emanuela Makrona o toj situaciji pokazuje da za francuskog lidera kao da Olimpijada u Parizu, zapamćena po ofanzivnoj ceremoniji otvaranja za hrišćane, još nije završena, i on nastavlja da demonstrira pravo lice svoje zemlje“, napisala je Zaharova na Telegram kanalu, prenosi Izvestija.

Ona je ponovo skrenula pažnju na odbijanje francuskog Ministarstva spoljnih poslova da komentariše pritvaranje Durova zbog „poštovanja francuskog pravosudnog sistema“. Stoga se zapitala „da li to znači da Makron nije pokazao takvo poštovanje“.

Ranije danas, Politiko je preneo da je Makron već nekoliko godina aktivan korisnik Telegrama. Njegova stranka takođe koristi ovaj mesindžer za slanje poruka novinarima, navodi briselski portal.

Francuski predsednik je dan ranije rekao da odluka o hapšenju Durova nije politička i da je doneta u okviru sudske istrage. Durov je priveden u subotu uveče na pariskom aerodromu Burže i optužen je za 12 krivičnih dela. Tim Telegrama je naveo da je platforma u skladu sa zakonima EU.

Ruska ambasada u Francuskoj preduzela je korake da razjasni situaciju oko pritvaranja Durova, ali nije dobila odgovor od francuske strane. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je takođe naglasilo da će Moskva pratiti reagovanja međunarodnih organizacija na ono što se dešava. Istovremeno, Evropska komisija je odbila da komentariše u vezi sa hapšenjem osnivača Telegrama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter