Izvor: SPUTNIK
12.07.2024 u 13:47
0

ZAPAD NA KOLENIMA: BDP Rusije za pet meseci porastao pet odsto

Ruska ekonomija raste mnogo bržim tempom nego što je prognozirano, saopštio je premijer Rusije Mihail Mišustin.

„Ako pogledamo statistiku za pet meseci, bruto domaći proizvod je za pet odsto veći u odnosu na isti period prošle godine. To je znatno više od prognoziranog, uprkos svim pokušajima da nas zaustave“, rekao je Mišustin na sednici o ekonomskim pitanjima.
Kako je dodao, u zemlji se beleži visoka potrošačka aktivnost, pre svega usled rasta privatnih prihoda. Međutim, isti faktor utiče na rast inflacije.
RUSIJA ISPLATILA SVOJE SPORTISTE KOJI SU POD „POLITIČKIM SANKCIJAMA“
„Prvog jula inflacija je iznosila 4,5 odsto od početka godine. Tim pitanjem treba stalno da se bavimo, od toga zavisi životni standard naših građana“, istakao je Mišustin.
On je naglasio da stalno treba pratiti makroekonomsku situaciju i po potrebi brzo korigovati plan akcija u toj sferi u saradnji sa Centralnom bankom.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter