Izvor: Tanjug
01.08.2022 u 19:34
0

ZAPADNE SILE U TO NE VERUJU Iranski šef za oblast atomske energije Mohamed Eslami tvrdi da je nuklearni program Irana predviđen samo za civilne svrhe!

Iran je uvek insistirao da je njegov nuklearni program predviđen samo za civilne svrhe, rekao je iranski šef za oblast atomske energije Mohamed Eslami.

On ističe da Iran može da napravi nuklearno oružje, ali da nema plan za to, prenosi Bi-Bi-Si.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Njegovi komentari podsećaju na nedavnu sličnu izjavu višeg savetnika iranskog vrhovnog lidera, pri čemu su takve tvrdnje najviših zvaničnika retke, ali je verovatno da će pojačati zabrinutost u vezi s prirodom iranskog nuklearnog programa.

Bi-Bi-Si kaže se da je Iran pojačao nuklearne aktivnosti od kako je dogovor koji ih ograničava počeo da gubi na snazi, naročito kada su se SAD povukle iz njega i ponovo uvele delimične ekonomske sankcije Iranu.

Bajden poručio je da su SAD spremne da razgovaraju sa Rusijom o neširenju nuklearnog naoružanja!

Iran je više puta tvrdio da je njegov nuklearni program usmeren isključivo u miroljubive svrhe, ali zapadne sile nisu ubeđeni u to.

Zapadni zvaničnici upozorili su da curi vreme za obnavljanje sporazuma pre nego što iranski program dostigne tačku na kojoj neće biti moguće preokrenuti ga.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter