Izvor: Alo
09.01.2024 u 02:41
0

ZASTARELI I POKVARENI: Američki tenkovi se povlače iz borbe u Ukrajini, imaju VELIKU MANU

Američki tenkovi "abrams M1" koji su isporučeni Ukrajini neće učestvovati u borbenim dejstvima u dogledno vreme. 

Američki tenkovi „abrams M1“ koji su isporučeni Ukrajini neće učestvovati u borbenim dejstvima u dogledno vreme. Nakon što se jedno vozilo pokvarilo u blizini Avdejevke u novembru 2023. godine pre nego što je stiglo do linije fronta, preostala vozila su evakuisana.

Uprkos prebacivanju tenkova američke proizvodnje u Ukrajinu oni se još uvek ne koriste u borbi, piše „Forbs“, napomenuvši da je u početku ukrajinska komanda polagala velike nade u američke tenkove, verujući da će oni pomoći u proboju na glavnim pravcima u zoni Specijalne vojne operacije.

ZA MESEC DANA BIĆE KRAJ: Evo zašo je FEBRUAR KRITIČAN za Ukrajinu, sledi najveći izazov od početka rata

„Sada se situacija promenila. Nije jasno šta Ukrajina radi sa svojim 31. tenkom, jer se nisu pokazali na frontu“, navodi „Forbs“.

Prema jednoj verziji, ukrajinska komanda zazire od upotrebe tenkova na frontu zbog njihove povećane ranjivosti na FPV dronove odozgo i sa strane. Bespilotna letelica, čak i sa starim protivoklopnim punjenjem, može da probije tenk i ubije ili rani članove posade.

Osim toga, dron može da ošteti i elektroniku borbenog vozila.

Bočni oklop tenka je takođe zastareo, što je još jedan razlog za ranjivost američkog borbenog vozila. Stručnjaci savetuju da se prvo poboljša kvalitet zaštite „abrams“ tenkova, pa tek onda da se koriste na frontu.

Na jednom broju tenkova već su menjani motori zbog blata i nepravilnog rada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter