Izvor: Alo
12.06.2024 u 09:23
0

ZELENSKI DOPRINOSI IZUZETNO OPASNOJ SPIRALI ESKALACIJI: Bojkot u Bundestagu

Poslanici opozicione partije "Unija Sare Vagenkneht – za razum i pravdu" (SUV) bojkotovali su govor Vladimira Zelenskog u Bundestagu, proizilazi iz snimka emitovanog na sajtu nemačkog parlamenta.

„Zelenski doprinosi izuzetno opasnoj spirali eskalacije i priznaje rizik od nuklearnog sukoba sa razornim posledicama po celu Evropu. O tome svedoče i njegovi prethodni govori u evropskim parlamentima. Stoga mu ne treba ukazati pažnju u Bundestagu“, navodi se na sajtu stranke.

POGLEDAJTE: Ruski dron razbio tenk Abrams koji je isporučio SAD

Stranka je već pozvala Zapad i Kijev da uzmu u obzir signale Moskve o mogućnosti prekida vatre i želji za mirnim rešenjem.

Prethodno je rukovodstvo parlamentarne frakcije desničarske nemačke partije Alternativa za Nemačku (AfD) preporučilo njenim poslanicima da ne dođu na govor Vladimira Zelenskog u Bundestagu.

„Odbijamo da slušamo govornika u maskirnom odelu, a sada mu je istekao mandat samo kao predsednik rata i prosjačenja koji je spreman da pregovara“, navodi se u saopštenju stranke.

Zelenski se trenutno nalazi u Nemačkoj, gde se održava forum o obnovi Ukrajine. Program posete Zelenskog uključuje i njegov govor u Bundestagu.

Ranije je levičarska partija „Unija Sare Vagenkneht – za razum i pravdu“ (SSV) već objavila nameru da bojkotuje njegov govor.

„Rukovodstvo parlamentarne frakcije AfD preporučilo je svojim poslanicima da se uzdrže od govora ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog u Bundestagu koji je zakazan za danas“.

Izveštava se da bi konkretne odluke mogle biti donete na sastanku frakcije ubrzo nakon govora Zelenskog. Protivnici često kritikuju AfD i SSV zbog navodnih veza sa Rusijom. Na poslednjim izborima za Evropski parlament AfD je bio drugi sa 15,9 odsto glasova, dok je SSV dobio 6,2 odsto.

Zelenski će prisustvovati konferenciji o obnovi Ukrajine koja se danas i sutra održava u Berlinu, a koju, između ostalih, organizuje nemačko Ministarstvo spoljnih poslova, piše „Frankfuter Algemajne Cajtung“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter