Izvor: TANJUG
11.10.2024 u 20:45
0

ŽOFEP BORELJ: Nuklearni rat se ne sme voditi i ne može dobiti!

Nuklearni rat se ne može dobiti, i nikada se ne sme voditi

BRISEL  – Visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj saopštio je danas da dodela Nobelove nagrade za mir japanskoj organizaciji Nihon Hidankjo, koja okuplja preživele iz Hirošime i Nagasakija na koje su bačene atomske bombe, služi kao podsetnik na veoma teške posledice povezane sa upotrebom nuklearnog oružja.

KATEDRALA NOTR DAM PONOVO OTVARA SVOJA VRATA: Više od pet godina nakon što je požar oštetio

Borelj je u saopštenju na sajtu EEAS rekao i da je to podsetnik na odgovornost koju dele sve države da spreče takva dešavanja, kao i da se nuklearni rat nikada ne sme voditi.

„Kao što su lideri pet država sa nuklearnim oružjem podsetili u januaru 2022. godine, nuklearni rat se ne može dobiti i nikada se ne sme voditi“, rekao je Borelj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter