DESERT DANA: POSNI ČIZKEJK Fenomenalan desert sa sirom za sva vremena i prilike!
Ni malo ne zaostaje za originalom, ukusa koji priča priče.
Za podlogu:
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 125 g posnog margarina
- 150 ml soka od pomorandže
Za beli fil:
- 500 ml posne slatke pavlake
- 250 g posnog margarina
- 20 g želatina
- 100 ml vode
Za voćni fil:
- 800 g malina ili smrznutog crvenog voća (jagode, maline, višnje)
- 10 kašika šećera
- 20 g želatina
- 100 ml vode
UVRSTITE IH U ISHRANU: Začinima do boljeg zdravlja
Potrebno je:
Za podlogu U posudu stavite mleveni keks, dodajte otopljen posni margarin, i dobro izmešajte. Onda dodajte sok od pomorandže i sve promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Stavite obruč na tacnu, pa rasporeditie pripremljenu smesu i poravnajte.
Za beli fil Umutite mikserom posnu slatku pavlaku, dodajte posni margarin za mazanje i sve dobro opet umutite. Zatim razmutite želatin u vodi pa stavite na šporet i kuvajte 2 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi 2 minuta. Onda postepeno dodajte u umućenu slatku pavlaku i margarin neprekidno muteći mikserom. Tu smesu nanesite preko podloge.
Za voćni fil Stavite u šerpicu maline pa dodajte šećer i izmešajte. Želatin rastvorite u vodi i sipajte u šerpicu. Onda dobro izešajte pa stavite na šporet i kuvajte do potrebne gustine. Ostavitie da se ohladi, pa nanesite preko belog fila. Kolač stavite u frižider da se stegne. Na kraju, izvadite i sklonite obruč. Secite čizkejk na parčiće i posluźite. Prijatno !
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

SPREČITE KLIJANJE: Trikovi da vam krompir ostane svež mesecima

NEZAOBILAZAN NA VASKRŠNJOJ TRPEZI: Kulič – tradicionalni ruski hleb
