Izvor: happy tv
12.10.2024 u 09:30
0

DOBRO JUTRO SRBIJO: Antimonopolska komisija istražuje velike trgovinske lance

Monopol velikih marketa

U našem jutarnjem programu gost ovoga jutra bili su:

Prof. Dr. Ivan Arnautović

Prof. Mihailo Rabrenović

Stevan Damjanović, advokat

Trebalo je više od godinu dana da država adekvatno odgovori na bahatost velikih trgovinskih lanaca i njihov monopol

Mihailo Rabrenović “ zasviraj i za pojas zadeni“ vremenom je antimonopolska komisija uočila analizom 35 proizvoda da je opala potražnja za tim proizvodima a da su marže podignute praktično duplo. Antimonopolska komisija nastavlja svoj posao i obavestiće nas o rezultatima. Građani treba da budu u fokusu. Treba do detalja ispitati sve. Objavljeno je već da su se dogovarali vlasnici velikih trgovinskih lanaca o maržama tih 35 proizvoda i cene su svuda slične a na štetu građana. Shvatiće da je došlo vreme da se nađe mera. Biće teško i biće izazovno jer su jaki ti lobiji, nije lako sa njima izaći na kraj. Nadam se da će neki priznati, jeste pogrešili smo i preterali smo bićemo ubuduće društveno odgovorniji a verujem i da će neki pokušati “ ispod žita da vrše pritisak na članove komisije i to će biti jedan veliki test za našu državu, rekao je on.

Ivan Arnautović marže su preterane, oštećeni su potrošači i proizvođači, jedino zarađuju trgovinski lanci. Marže idu i do 40%. Izgubile su se bakalnice, male prodavnice prešli smo na velike lance, korporacije. Cene ne moraju da budu ovako visoke i ova akcija će imati pozitivan uticaj na građane. Radi se o dva strana i dva domaće trgovinska lanca, potrošačka korpa je nerealno skupa. Marže su uvek na onim proizvodima koji se svakodnevno troše.

Stevan Damjanović postupak antimonopolske komisije je već pokrenut, možemo očekivati da se donesu neke odluke i da se subjekti protiv kojih je pokrenut postupak kazne.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter