Izvor: BSC HAPPY
09.07.2024 u 09:21
0

DOBRO JUTRO SRBIJO: Desetine hiljada ljudi iz Srbije na TELEGRAMU deli slike žena „RAZGOLIĆENIH“ VEŠTAČKOM INTELIGENCIJOM

Današnja emisija "Dobro jutro Srbijo", sa gostom Tomislavom Momirovićem, obrađujemo temu sajber nasilja i veštačkoj inteligenciji.

Veštačka inteligencija je podoblast računarstva koja razvija i proučava inteligentne mašine. Veštačka inteligencija je inteligencija mašina ili softvera, za razliku od inteligencije živih bića, prvenstveno ljudi. Cilj istraživanja veštačke inteligencije je razvijanje programa (softvera), koji će računarima omogućiti da se ponašaju na način koji bi se mogao okarakterisati inteligentnim. Prva istraživanja se vežu za same korene računarstva. Ideja o stvaranju mašina koje će biti sposobne da obavljaju različite zadatke inteligentno, bila je centralna preokupacija naučnika oblasti računarstva koji su se opredelili za istraživanje veštačke inteligencije, tokom cele druge polovine 20. veka. Savremena istraživanja u veštačkoj inteligenciji su orijentisana na ekspertske i prevodilačke sisteme u ograničenim domenima, prepoznavanje prirodnog govora i pisanog teksta, automatske dokazivače teorema, kao i konstantno interesovanje za stvaranje generalno inteligentnih autonomnih agenata.

  • Sajber nasilje je nešto što postoji od kada postoji internet, jednostavno to je tako samo menja forme pa sada imamo takozvane telegram grupe na kojima se dele fotografije a ono što jeste problematično je to što ne možete doći do izvora naloga, može da bude bilo gde u svetu jednostavno niste u mogućnosti da dođete do odgovornog lica rekao je Nemanja Todorović advokat.
  • Kada govorimo o upotrebi veštačke inteligencije pomenula bi rizike koje psiholozi i naučnici širom sveta naglašavaju pre svega to su etičke dileme zloupotreba privatnosti i kosekvence koje se tiču ličnosti oštećenih. Pomenuli smo poziciju žrtve i to je jedna psihološka pozicija, takođe ono što je važno pomenuti je to da postoje različiti rizici rekla je Katarina Matić master psihologije.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter