Izvor: Happy tv
02.10.2024 u 09:06
0

DOBRO JUTRO SRBIJO: Izmena krivičnog zakonika

Uvođenje novih krivičnih dela : napad na nastavnika i napad na lekara

Gosti u studiu bili su:

Nemanja Todorović, advokat

Ksenija Majkić, advokat

Nemanja Todorović pooštravaju se sankcije za već postojeća krivična dela i uvode se nova a to je da će se posebno krivično goniiti napad na lekare i prosvetne radnike.

Uvodi se i doživotni zatvor koji je do sada bio izuzetak a sada se skoro uvodi kao redovna kazna, pogotovo za silovatelje.

Da li će se smanjiti nasilje prema nastavnicima, ostaje da vidimo. Slično zakonu o saobraćaju prvih godinu dana svi su ga poštovali a onda se sve vratilo na staro, konstatovao je on.

Ksenija Majkić, uvođenje krivičnog dela “ Napad na nastavnika“ je jedna vrsta preventive. Opravdano je da imaju status zaštićenog lica. Nasilje učenika nad nastavnicima je nedopustivo. Deca su ta koja postaju sve više vinovnici izvršenja nekih krivičnih dela, to znači da mi negde kao društvo i sistem zakazujemo.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter