Izvor: happy tv
27.10.2024 u 09:33
0

DOBRO JUTRO SRBIJO: Ljubiša Ćirić (83) izbačen iz svog stana od strane izvršitelja

Da li izvršitelji postupaju uvek po zakonu? Danas smo sa našim gostima razgovarali na temu ovlašćenja koje izvršitelji imaju i postupaju li po zakonu prilikom izvršenja

Gosti u našem studiu bili su Milena Repajić iz udruženja Krov nad glavom i Petar Učair, advokat.

Milena Repajić je izjavila da je Ljubišu više puta pokušavala da izbaci izvršiteljka Mirjana Dimitrijević, ovoga puta je u ranim jutarnjim časovima sa policijom upala u njegov stan i izbacila ga na ulicu, te on nije stigao ni lične stvari da pokupi. to joj nije prvi put da iz stana izbacuje starije sugrađane, jednom je izbacila baku od 93 godine koja je bila vezana za krevet pa su morali da je iznesu sa sve krevetom. Veoma često su na meti izvršitelja stari i nemoćni ljudi, samohrane majke koji nemaju mogućnosti da se brane

Petar Učair je izjavio da je slučaj sa Ljubišom taj da je on imao polovinu stana a njegova unuka drugu polovinu, te je ona uradila nemoguću stvar i iselila ga iz njegove polovine. Unuka i novi vlasnik kome je izvršiteljka prodala polovinu Ljubišinog stana, iselili su ga bez sudski pokrenutog postupka o iseljenju.

Nema pravo i nije po zakonu ali je izvršeno. Podneti su zahtevi za otklanjanje nepravilnosti jer je to bio jedini pravni lek u izvršenju, ali još uvek nema nikakvog odgovora i to nije još uvek rešeno. Uprkos tome što je postojao rok da se o tom zahtevu odluči ona ništa nije preduzela i taj zahtev tako u vazduhu stoji.

Milena je dodala da je Ljubiša u vrlo lošem psihičkom stanju, ne zna šta da radi, gde se nalazi i gde će biti.

Sve to je moglo da se reši na drugi način, Ljubiša ima i druge imovine, ima penziju, nije moralo ovako ali suština je u tome što je ovo stan na atraktivnoj lokaciji u Sarajevskoj i što se generalno izvršenja najčešće i dešavaju na atraktivnim lokacijama

On je ranije donosio neke pogrešne odluke i ulazio u neka poslovna partnerstva pre nekih 10-15 godina pa su se te kamate nagomilale i to su sada ogromni iznosi ali, ni prilično srazmerni polovini toga stana u sarajevskoj iz kojeg je izbačen.

On sada nema gde, bude tu Centar za Socijalni rad, policija dok kamere snimaju, a kada se kamere ugase niko ne zna šta će sa Ljubišom. To kako se ponašaju izvršitelji kada ima i kada nema kamera to je nebo i zemlja.

Iz udruženja Krov nad glavom intenzivno se bavimo je kampanja za promenu zakona o izvršenju i obezbeđenju. Dve stvari su ključne jedna je zaštita prava na dom, da jedina nekretnina ne može da bude predmet izvršenja i da se izvršni postupak vrati u sud.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter