Izvor: happy tv
23.10.2024 u 09:12
0

DOBRO JUTRO SRBIJO: Monopol trgovinskih lanaca

Koje cene je antimonopolska komisija poredila u četiri trgovinska lanca

Gost u našem jutarnjem programu bio je:  Prof. Vladimir Radojković

Gde god ima manjak konkurencije postoji mogućnost za zloupotrebu. Rad antimonopolske komisije će se najbolje videti ako dođe do smanjena cena u prodavnicama.

Tek kada se snize cene videće se efekti povećanja plata i penzija, rekao je on

Cilj je zaštita od monopola, od zloupotrebe, beneficije za potrošače.

Sve su cene bile izuzetno velike, ne sme da se desi da cene budu na istom nivou u svim trgovinskim lancima. Manji prodavci u tom slučaju žele da prate veće i svi se orijentišu prema cenama koje nameću veliki trgovinski lanci. Male prodavnice su se skoro ugasile jer ne mogu da budu konkurencija velikim trgovinskim lancima i spali smo na to da moramo da pazarimo ono što nam se na neki način nametnulo.

Mi imamo situaciju da su osnovne životne namernice koje izvozimo u drugim zemljama su jeftinije nego kod nas, to je znak da nešto zaista nije u redu,

Nadamo se da ćemo na rafovima ugledati cene koje su prihvatljive normalne i onakve kakve bi trebalo da budu

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter