Izvor: happy tv
09.10.2024 u 10:43
0

DOBRO JUTRO SRBIJO: Ribnikar, roditelji negiraju krivicu

K.K. nije krivično odgovoran a da će se vršiti psihijatrijska procena kada će i da li biti pušten. 

U današnjem jutarnjem programu sa našim gostima razgovarali smo na temu prvog pojavljivanja Koste Kecmanovića u sudskom procesu koji se vodi protiv njegovih roditelja u vezi sa masovnim ubistvom koje je on počinio u osnovnoj školi.

Gosti u studiju bili su:

Ksenija Mijatović advokat

Anđelko Aćimović, otac stradale Angeline Aćimović

Anđelko Aćimović komentarisao je odluku Javnog tužilaštva da pokrene istragu o curenju podataka sa suđenja (koje je inače zatvoreno za javnost) u medije i na društvene mreže.

Ksenija Mijatović komentarisala je pojavu snimka sa sigurnosnih kamera koji navodno prikazuje sam čin masovnog ubistva.

Anđelko Aćimović je istakao da počinilac treba da bude medijski potpuno ignorisan da se ne bi stvarale lančane reakcije i od njega pravila medijska ličnost, popularna među drugom decom na internetu, Govorivši o Kostinom svedočenju, rekao je da je bio suzdržan, bez emocija u glasu i da je odgovarao na pitanja sa određenom zadrškom.

Naveo je da su od početka sumnjali da postoji direktan uticaj majke na njegovu odluku da počini ubistvo. Smatra da su roditelji direktno odgovorni jer je napravljen propust u vaspitanju, da su nebriga, pogrešno vaspitanje i zanemarenost deteta dovela do ovoga.

Ksenija Mijatović “ Imamo jedan jeziv zločin u ustanovi koja bi trebalo najbezbednija da bude i za žrtve imamo najbezazlenija bića i to u tako velikom broju“ Svaki zločin traži svoju kaznu, pravdu, objašnjenje kako je to moguće da se desi, jer to je najgora moguća stvar koja može da se desi. Napomenula je da K.K nije krivično odgovoran.

Anđelko Aćimović od roditelja K.K. nikada nismo dobili izvinjenje, objašnjenje, niti i jednu jedinu reč. Njihov govor tela i izjave govore o potpunom odsustvu saosećanja prema roditelja stradale dece. “Svaki normalan čovek bi došao na sud i rekao, ja sam nešto propustio, ljudi kriv sam, radite šta je po zakonu, izvinite, oprostite, nismo želeli to. i to bi bilo ljudski, i onda možda bi to, ne bi nam ništa zadovoljilo, ali bi bilo ljudski za nas da razumemo“ Ovako njihovo ponašanje i ponašanje njihovih advokata i pokušaj da se oni prikažu kao jedna ispravna i ni malo kriva porodica u ovom slučaju za nas je dodatno poražavajuće, rekao je on, i svaki roditelj to teško podnosi.

Ksenija Mijatović smatra da je odluka K.K da u iskazu sve svali na roditelje njegov unutrašnji osećaj. Nevrevotna je priča da je on sve sam smislio, ceo čin i nada se da će se možda otkriti da li je bio instruisan od nekoga.

Anđelko Aćimović kaže da roditelji nemaju nikakav strah da li će K.K biti pušten ili ne, njegov boravak na klinici je neophodan da se vidi šta se detetu desilo u mozgu i koliko je moguće da se utiče na njegov “povratak“ i pokušaj da on ima neku empatiju, jer je to kod njega potpuno odsutno. Njemu je zaista potrebna pomoć, i on pretpostvalja i kaže da zna da on ne želi trenutno da izađe sa klinike jer mu je tamo dobro, sa njim se lepo postupa, lepo se prema njemu ponačaju, rade sa njim, dobija neke nove osećaje koje u porodici nije imao, šta će sa njim dalje biti, da li će ga pustiti i kada i da li će završiti školu to se roditelje ubijene dece uopšte ne tiče.

Ksenija Mijatović kaže da nije krivično odgovoran a da će se vršiti psihijatrijska procena kada će i da li biti pušten.

Anđelko Aćimović kaže da se nada da do toga neće doći jer je on opasan po društvo i okolinu i da bi oni kao roditelji ubijene dece teško preživeli to da on slobodno šeta a njihove dece nema.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter