Izvor: happy tv
26.10.2024 u 09:46
0

DOBRO JUTRO SRBIJO: Sekte i delovanje sekti u Srbiji

Danas smo razgovarali na temu sekti u Srbiji

Gošća u našem studiu bila je Nataša Brkić, pisac i poznavalac rada sekti a naša reporterka je u Novom Sadu razgovarala sa baka Rosom koja je sa nama, ovoga jutra, podelila nemilo iskustvo i ispričala priču koja je zapravo i bila povod ove teme, danas.

Baka Rosin sin se, po njenoj priči, u vojsci upoznao sa sektom. Od jednog dobrog deteta potpuno je promenio ponašanje i nakon povratka iz vojske počeo je teror u kući baka Rose.

Prvo je po izlasku iz vojske tražio da mu majka da svu ušteđevinu, ona je to uradila misleći da će kupiti nešto, započeti neki posao, međutim ništa od toga se nije dogodilo a para nema. Zatim joj je počeo braniti da ide bilo gde i da se viđa sa bilo kim, zabranio je i komšijama da je primaju u kuću, svakoga ko bi došao kod baka Rose on je isteravao napolje i pretio.

Zatim je njoj počeo da preti i govori često da će je zaklati.

Baka Rosa se obratila Zoranu Lukoviću, sektologu koji joj je po opsiu ponašanja sina i opisa događaja dao mišljenje da je u pitanju sekta Crna Ruža.

Za to vreme u kući baka Rose stvari se sve više zakomplikavaju i sin osim pretnji počinje i da je maltretira. Počeo je da je isteruje iz kuće pod pretnjom da će ukoliko se ne iseli biti ubijena. Baka Rosa napominje da je jednom prilikom pola stana pripisala sinu a pola ćerci.

U daljim dešavanjima baka Rosa prihvata poziv svoje ćerke da otputuju u Sloveniju i koristi tu priliku da bukvalno pobegne iz kuće, jer joj je zapretio da će je zaklati ili da izađe iz stana. Kada joj je i ćerka i komšije kada su joj rekle da je i njima rekao da će je zaklati ako ne izađe iz stana, shvatila je da je situacija zaista ozbiljna i beži u Sloveniju.

Baka Rosi je sudskom presudom vraćen stan, ali ona u njemu nije niti može da ode, jer je njen sin još uvek tamo i odbija da se iseli

Nataša Brkić komentariše da je to uobičajena praksa sekti, Prvo obećaju sve i svašta, lep život novac, a za uzvrat treba podneti neku žrtvu, često osim materijalne i krvnu žrtvu u vidu oduzimanja tuđeg života.

Mnoge sekte deluju na našim prostorima, od nju ejdž sekti do satanista, sekte vrebaju sa svih strana manipulativni pojedinci, lajf koučevi, svi oni produhovljeni preko noći imaju za cilj da vam ispirajuči mozak uzimaju novac.

Najagresivnija od svih je Satanistička sekta koja je zaslužna za veliki broj ubistava i samoubistava na našim prostorima. Mete su uglavnom mladi, neuki, deca i često se vrbuju ne samo u razgovoru uživo već najčešće preko interneta.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter