Izvor: happy tv
04.10.2024 u 10:10
0

DOBRO JUTRO SRBIJO: Srpski Ambasador u Libanu o aktuelnoj situaciji

U našem jutarnjem programu Dobro jutro Srbijo, imali smo uživo uključenje našeg Ambasadora u Libanu gospodina Milana Trajkovića

Gospodin Milan Trajković, Abasador Srbije u Libanu uživo se uključio u naš program i govorio je o trenutnoj situaciji u Bejrutu.

On je rekao da su tamo sukobi pretežno u noćnim satima i ono što je mogao da nam kaže je da je noćas bilo ozbiljno bombardovanje i veliki napad na zgrade u blizini aerodroma.

U toku noći je bombardavan i auto put u Damasku na granici sa Sirijom na Libijskoj strani, za više informacija treba sačekati zvanične informacije jer žrtve stalno rastu i većinom su civili i zdravstveni radnici.

Liban je nekoliko puta izjavljivao da ne želi da ulazi u taj rat, međutim Hezbolah kao najveća vojna sila u tom delu misli drugačije.

U poslednjim pregovorima Francuska i SAD su predložile prekid vatre na 21 dan ali izgleda da izrael to nije prihvatio, oni su juče izjavili da je Liban za prekid vatre i da sve zavisi od Izraela.

Ovaj rat ima liniju fronta sever Izraela jug Libana, tu su naselja potpuno ispraćnjena i porodice iz Srbije koje tu žive su se sklonile u unutrašnjost Libana. U ostatku zemlje, ukoliko ne gledate vesti život se odvija normalnim tokom, većina naših građana živi u okolini Bejruta u konstantnom smo kontaktu sa našim građanima i za sada niko nije povređen.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter