Izvor: BSC HAPPY
04.07.2024 u 09:04
0

DOBRO JUTRO SRBIJO: Zašto mladi marihuanu ne doživljavaju kao drogu?

Današnja emisija "Dobro jutro Srbijo", sa gostima Dr.prim Dijanom Raketić i Milanom Pekićem, obrađujemo temu zašto mladi ne doživljavaju marihuanu kao drogu?

Marihuana je halucinogena biljka vrste Cannabis sativa.

Razlikuju se tri srodne vrste kanabisa. Dve glavne psihoaktivne vrste kanabisa Cannabis Sativa i Cannabis Indica koja je prvi put evidentirana od strane francuskog biologa Jean-Baptiste Lamarck-a te treća ne-psihoaktivna podvrsta, Cannabis Ruderalis, koju je prvi put evidentirao D.E. Janischevistky u Rusiji 1924. godine. Ruderalis se danas koristi u genetskom modificiranju semena – križanju s ostalim psihoaktivnim vrstama kako bi se postiglo kraće vremensko razdoblje dozrevanja biljke, odnosno kako bi se dobilo autoflowering seme.

„POSLE RUČKA“ VAM DONOSI DANAS: KOLIKO NAM ZNAČI OBRAZOVANJE?
  • Na globalnom nivou je veliki porast proizvodnje narkotika, ali se povećava i broj ljudi koji zloupotrebljavaju razne vrste narkotika, mladi su najrizičnija grupa i oni su u porastu negde oko 5,5% rekao je Milan Pekićem.

Da li je marihuana lek?

  • Veoma je važno da razbijemo mitove i zablude i da vidimo šta su činjenice a tiču se uzimanja marihuane, ona kao biljka je poznata od kada postoji civilizacija, razni narodi su kroz razne periode koristili marihuanu i za religijske i za medicinske svrhe. Ono što je sada postalo mnogo komplikovanije i složenije je to što je marihuana mnogo bogatija sa psihoaktivnom supstancom, ona ima su sebi razna hemijska jedinjenja, ima preko 100 kanabinoida rekla je Dr. prim Dijana Raketić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter