Izvor: happy tv
14.10.2024 u 21:57
0

EMISIJA “ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: Evropa srpskim suzama ne veruje

"Ćirilica" je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na televiziji Hepi, svakog ponedeljka od 21 čas. Emisiju vodi proslavljeni novinar Milomir Marić, a obrađuje mahom političke teme o kojima razgovaraju najatuelniji političari iz zemlje i regiona. Prva je emisija u Srbiji koja je dovela istaknute političare poput Aleksandra Vučića, Ivice Dačića, Tomislava Nikolića...

Gosti u našem studiu večeras bili su:

Dr. Slobodan Zečević govoreći o Otvorenom Balkanu rekao je:

Mi smo kasnili ekonomski za zemljama članicama EU nismo mogli da postignemo te stope privrednog rasta iz mnogih razloga, pa su oni hteli da naprave jugoslovensko tržište bez Jugoslavije kako bismo postigli veče stope privrednog rasta i da bismo mogli da ih pratimo u stopu da bismo mogli u jednom trenutku da im pristupimo.

Prof. Dr. Ljubodrag Savić komentarišući ekonomsku saradnju sa Kinom rekao je:

U poslednjih 20-30 godina nije imala toliku slobodu da bira s kim će da trguje i sa kim će da sarađuje. sadašnja orijentacija na Kinu je jako dobra. Kina ima veoma ozbiljne namere da se pojavi na evropskom tržištu. Kina je budućnost sveta.

Prof. Dr. Slobodan Vladušić govoreći o globalizaciji istakao je :

Kina je počela da stiče odlučujuću prednost u političkoj i ekonomskoj igri. Za nas je značajno da pokušamo da sarađujemo sa različitim entitetima i da izvučemo što više koristi iz tih saradnji što neće biti lako jer uglavnom ti entiteti nisu između sebe u miroljubivim odnosima i na nas će biti vršen veliki pritisak

Zoran Jeremić je govorio na temu odnosa Evrope prema srbima rekavši:

Naš cilj je bio stremljenje ka EU što je Evropa koristila ili zloupotrebljavala kako joj je odgovaralo. U to vreme, Jugoslavijom se bavio onaj ko nije imao pametnija posla.

Prof. Dr. Uroš Šuvaković govorio je o pristupanju EU ili Briksu rekavši:

Opčinjenost EU traje još od 90-ih godina, traže da žrtvujemo svaki svoj nacionalnio interes da bismo možda bili uzeti u obzir za pristupanje u EU, zato on misli da će od tga slabo šta biti. Oni su od Jugoslavije uzeli ono što im treba a to su katoličke zemlje Hrvatska i Slovenija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter