Izvor: bsc happy tv
09.09.2024 u 15:44
0

POSLE RUČKA: Od sedenja strada kičma i srce

U našoj današnjoj emisiji Posle ručka sa našim gostima razgovarali smo na temu dugog sedenja kao uzroka mnogih bolesti

Gosti u našem studiu bili su:

Doktorka Ana Kalaba

Trišović Milomir. kiripraktičar

Doktor Nemanja Đenić kardiolog

Dragan Jakovljević

Doktor Nemanja Đenić bolesti skeleta kičme i sedetitarni načinom života ulazimo u jedan začarani krug, dovodi do ubrzane osteoporoze, srce to takođe ne podnosi. Preporuka je 30 minuta dnevno brzog hodanja svaki dan, rekao je on

Trišović Milomir kaže da njegovi pacijenti često dolaze sa bolovima u donjem delu leđa zbog dugotrajnog sedenja na poslu. Idealno bi bilo da se pauza koristi za kretanje, aktivnost.

Bitno je sebi naći sebi aktivnost, šetnja minimum 30 minuta je idealna.

Dragan Jakovljević rekao je da je njemu bol u kičmi počeo veoma rano, sa 25 godina je dobio dijagnozu spondiloze. To je trajalo sve dok nije primio kortikosteroide i kaže da se od te terapije preporodio, mada ona može da ima i posledice, pomaže da se čovek oporavi ali se ne sme preterivati.

Doktorka Ana Kalaba rekla je da je bol u leđima i bol u stomaku veoma širok pojam, mora dobro da se proprati i pošalje na odgovarajuću dijagnostiku. Največi teret tu podnosi doktor opšte prakse.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter