Izvor: Telegraf
26.07.2024 u 21:07
0

BIVŠA ŽENA OTELA ĆERKE OCU: Pet godina ih tražio, danas uhapšena po Interpolovoj poternici

On je ranije gostovao na televiziji i na sve načine pokušava da locira svoje ćerke

Žena Z. P. (38), koja je bila na poternici Interpola, uhapšena je na aerodromu „Nikola Tesla“ zbog sumnje da je otela svoje dve ćerke i odvela ih u inostranstvo.

Kako je danas saopšteno, u ranim časovima javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu obavešten da je realizovana Interpolova poternica raspisana za okrivljenom Z. P. jer je navedena ušla na teritoriju Republike Srbije.

„Naime, dana 14.11.2019. godine javni tužilac je doneo naredbu o sprovođenju istrage prema okrivljenima Z.P. (38) i R.M. (44) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo Oduzimanje maloletnog lica na taj način što su onemogućili izvršenje odluke kojom su dva maloletna deteta poverena na samostalno vršenje roditeljskog prava ocu, usled čega je teže ugroženo njihovo školovanje na taj način što su dana 22.03.2019. godine na graničnim prelazu Surčin, aerodromu “Nikola Tesla” napustili teritoriju Republike Srbije, bez znanja i saglasnosti oca koji je rešenjem Prvog osnovnog suda u Beogradu određen da samostalno vrši roditeljsko pravo. Imajući u vidu da okrivljeni nisu bili dostupni državnim organima Republike Srbije, te da je država u kojoj su se nalazili okrivljeni odbila njihovo izručenje Republici Srbiji, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je podneo predlog Trećem osnovnom sudu u Beogradu da se prema okrivljenima raspiše Interpolova poternica i odredi pritvor“, navodi se u saopštenju,

Okrivljena je saslušana u prisustvu javnog tužioca i određen joj je pritvor.

Inače, otac dece je Predrag Popović, koji je prethodnih godina gostovao na televizijama i tražio pomoć da locira i vrati svoje ćerke od tada 9 i 10 godina.

„Kulminiralo kad je upoznala Meksikanca“

– Oženio sam se 2010. godine. Iz tog braka imamo dve ćerke. Brak je u početku funkcionisao normalno, da bi došlo do toga da se 2013. godine razvedemo. Pošto su deca u tom periodu bila dosta mala, po nekoj logici su pripala majci. Međutim, ja nisam bio lišen roditeljskog prava. Majka je bila staratelj i ja sam učestvovao u njihovom odgajanju. U periodu posle razvoda, neki put smo funkcionisali dobro, nekad loše, u principu se sve zasnivalo na raspoloženju moje bivše supruge. Sve je to kulminiralo negde 2015. godine, kada ona upoznaje jednog Meksikanca koji je došao u Srbiju, rekao je Predrag.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter